malediven.reismee.nl

Welkom Familie en vrienden.

Algemene informatie

De Malediven is een eilandengroep in de Indische Oceaan, ten zuiden en ten zuidwesten van India/Sri Lanka een kleine 8000 km van Nederland verwijderd. De eilandengroep strekt zich uit over een afstand van ongeveer 750 km. Het Indiase subcontinent en de Malediven liggen ten hoogste 360 km uit elkaar. De afstand met Sri Lanka bedraagt 770 km.

Wie de naam Malediven hoort, ziet gelijk de witte stranden en het azuurblauwe water voor zich. De charme van de eilanden, de rust en natuurlijk het geweldig duiken en snorkelen zijn de ingrediënten voor een perfecte vakantie. Keus is er op de Malediven genoeg. Malediven, een woord dat oorspronkelijk uit het Sanskriet komt, betekent 'rijk van 1000 eilanden'. Deze 1190 eilandjes zijn verdeeld over 19 atollen en slechts 200 eilanden zijn bewoond. De eilanden liggen verspreid over een gebied van bijna 800 km. De eilanden zijn omgeven door witte zandstranden en begroeit met een weelderige, tropische vegetatie. de meeste eilanden zijn onbewoond, maar op sommige eilanden staan resorts. Er is eigenlijk maar één eiland dat compleet volgebouwd is en dat is Malé de hoofdstad. Het hoogste punt op de Malediven bedraagt circa 2 meter bedraagt, afgezien van de palmbomen. Als de zeespiegel verder stijgt zullen de Malediven in zijn geheel onder water verdwijnen.

De Malediven bestaan uit atollen, die weer gevormd worden door allemaal kleine eilandjes. De atollen zijn eigenlijk onderdeel van een onderzeese bergrug, waar zich koraal rond gevormd heeft, de eilandjes. het witte zand is eigenlijk niets anders als dood koraal. De eilandjes worden door golfslag beschermd door de kroonriffen aan de randen van de atollen. Het zal je dan ook niets verbazen dat de Malediven het land is dat de meeste koraalriffen ter wereld bezit. Terecht een duikparadijs! De bevolking stamt af van de Sri Lankanen, Afrikanen, Zuidoost-Aziaten en Arabieren. De Malediven zijn een streng moslimland: zo is bijvoorbeeld alcohol verboden, al geldt dat niet voor de toeristenresorts. Ook topless zonnen is niet toegestaan.

Malediven (officieel: Divehi Jumhuriya, of Eng.: Republic of Maldives)
eilandengroep en republiek in de Indische Oceaan, ca. 650 km ten zuidwesten van Sri Lanka,
Hoofdstad: Male
Munteenheid: Rufiya (Rf)
Rf 100 = € 8,-
€ 100,- = Rf 1226,-
Inwoners: ± 339.000
Oppervlakte: 298 km²
Etnische groepen: Singhalesen, Dravidian en Arabisch
Overheid: Republiek, president Maumoon Abdul Gayoom, Britse Gemenebest
Vaccinaties: Gele koorts, Hepatitis A, Tetanus
Taal: Divehi en Engels
Tijd: 3 uur later (zomertijd) 4 uur later (wintertijd)
Religie : Islamitisch.

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!